Vitos baklažanai apsimetėliai

Baklažanus aš labai mėgstu, todėl stengiuosi pasidžiaugti jų sezonu. Šio baklažanų patiekalo paragavau viename puikiame jubiliejuje ir negalėjau patikėti kad tai baklažanas, o ne grybai. Tai pagamino jubiliato uošvienė Vita, todėl negalėjau kitaip pavadinti šio patiekalo nei jos vardu.

DSCF4220

Reikės:

1 didelio baklažano,

1 svogūno,

aliejaus kepimui,

kubelio grybų sultinio,

druskos - jeigu reikės.

Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname aliejuje. Tada eilė seka kubeliais pjaustytam baklažanui. Kepti reikėtų ilgokai, kol baklažas suminkštės ir taps permatomas. Aliejaus reikėtų pilti tiek, kad baklažanai gerai iškeptų, o kaip žinia ši daržovė labai mėgsta aliejų. Baigiant kepti, sutrupinti grybų sultinio kubelį ir jeigu dar reikia, įberti druskos.

Puikus užkandis dedant jį ant duonos, kraunant į krepšelius.

Skanaus.