Alyvuogių užtepėlė

Prieš kokius 6 metus pirmą kartą paragavau alyvuogių užtepėlės ir ji mane sužavėjo, tiesa, ragavau ne Lietuvoje. Bet pastaruoju metu tokių jau pagamintų užtepėlių pilna ir mūsų prekybos centruose, bet man niekaip nepavyko atrasti TO skonio, kurio ieškau ir jau esu ragavusi. Tad teko pačiai imtis iniciatyvos ir pasigaminti SAVO užtepėlę su tinkamu skoniu.

DSCF4293

Reikės:

200g juodųjų alyvuogių,

5 saulėje džiovintų pomidorų,

geros saujos tarkuoto kietojo sūrio,

3v.š. aliejaus ( geriausia tinka alyvuogių  ),

1a.š. persilado prieskonių (druska, džiovintos petražolės ir česnakai ).

Visus ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu. Masės tirštumą reguliuoti aliejumi, todėl jo gali prireikti šiek tiek ir daugiau, priklauso nuo to, kokio tirštumo užtepėlės norėsite.

Šią alyvuogių užtepėlę galima tepti ant paskrudinto batono, krekerių...

Skanaus.

P.S. Sumuštinukai su šia užtepėle buvo puošti pomidoriuku ir alyvuoge padarant iš jų boružėlę.