Užkandžių lėkštė
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Trečiadienis, 2017 lapkričio 22 13:13
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1958
Neperseniausiai atradau ruginius traškučius, kuriuos ne tik vienus galima valgyti, bet ir įdaryti įvairiais įdarais. Todėl nuo šiol tai labai paįvairins mūsų vaišių stalą.
Šioje lėštėje patiekta dvi rūšys ruginių traškučių ir dvi rūšys lavašo.
Pirmasis lavašas yra išteptas lydytu sūreliu ir sudėta rūkyta lašiša.
Antrasis lavašas šiek tiek daugiau reikalaujantis darbo. Jam reikės:
lavašo,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
100 g rūkytos pjaustytos šoninės,
100 g mėgstamo skonio lydyto sūrelio,
keleto svogūno laiškų,
1 v.š. majonezo.
Šoninę pakepinti iki traškumo keptuvėje ir atvėsinus sulaužyti. Fermentinį sūrį gerai išmaišyti su lydytu sūreliu ir majonezu. Sudėti smulkintus svogūno laiškus ir šoninę. Įdarą išdėlioti ant lavašo ir susukti.
Ruginiai traškučiai įdaryti pikantiška mišraine ( virti kiaušiniai, tarkuotas fermentinis sūris, česnakas, majonezas) su smulkinta rūkyta lašiša.
Antrasis variantas - smulkinto tuno aliejuje viena pakuotė, 1 nedidelis svogūnėlis, 1 kiaušinis, 1 v.š majonezo, juodieji piprai.
Skanaus.