Burokėlių ir pupelių maltinukai

Šie maltiniai gali puikiai tikti kaip karštasis ar šaltasis užkandis. Netgi tai gali būti vegetariško burgerio sudedamoji dalis. Originaliame "Verdu ir kepu" recepte dar naudojamos razinos, bet aš jų savo interpretacijoje nenaudojau, nes ne visi mano valgytojai mėgsta jas.

IMG 6400

Reikės:

2 orkaitėje keptų burokėlių,

240 g konservuotų raudonųjų pupelių,

1 svogūno,

100 g avižinių dribsnių,

0,5 a.š. maltos rūkytos paprikos,

0,5 a.š. dž. baziliko,

0,5 a.š. dž. mairūno,

druskos.

Svogūną susmulkinti ir apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į trintuvą sudėti visus produktus ir gerai susmulkinti. Jeigu trūksta drėgmės, galima įpilti kelis šaukštus skysčio nuo pupelių. Formuoti maltinukus ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus.