Tuno tortas su krekeriais
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Trečiadienis, 2019 lapkričio 13 16:12
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1628
Aš mėgstu tuną, tiek iš jo pagamintas salotas, tiek įvairiausius sumuštinius ar užkandžius. Šį kartą tai lyg ir salotos Mimoza, bet kitaip.
Reikės:
Sūrių krekerių ( didesnių - pvz. Tuk ),
1 tuno skardinės,
1 svogūno,
70 g kietojo sūrio,
majonezo,
2 virtų kiaušinių,
pomidoro ir petražolių papuošimui.
Svogūną susmulkinti ir apkepinti. Atvėsinti. Nuo tuno nupilti skystį. Man labiau patinka tunas savo sultyse negu aliejuje, tik šiuo atveju vis tiek neturi būti jokio skysčio. Kiaušinius ir sūrį atskirai smulkiai sutarkuoti.
Dabar sluoksniuoti: į serviravimo lėkštę dėti krekerių ir juos sutepti majonezu. Aš dėjau po 8 krekerius ir sutepimui majonezą dėjau į konditerinį maišelį, nes taip patogiau dozuoti. Tuomet tuno eilė, vėl krekeriai, majonezas, keptas svogūnas, krekeriai, majonezas, tarkuoti kiaušiniai, krekeriai, majonezas ir sūris ant viršaus ir iš šonų. Daug kas šį užkandį pavadino "pusnimi". Ant viršaus papuošiau pomidoro griežinėliais ir petražolėmis. Palikti per naktį šaldytuve, kad krekeriai sugertų skonį ir suminkštėtų.
Skanaus.
P.S. tai sotus ir kaloringas užkandis.