Karamelizuotų svogūnų pyragėliai

Prieš keletą metų gaminau karmelizuotų svogūnų džemą, kuris nustebino skoniu, konsistencija ir tuo, kad niekas neatspėjo iš ko jis. Šį kartą nusprendžiau pagaminti karamelizuotų svogūnų pyragą.
Tešlą, deja, bet sugalvojau ne aš, radau ją http://aguonele.blogspot.com/ ir galiu pasakyti, kad tikrai ją naudosiu dar ne vienam pikantiškam užkandžiui.

DSCF3396

Tešlai reikės:
50g kietojo sūrio,
100g šalto sviesto,
1 kiaušinio,
1/2 a.š. druskos,
150g miltų ( man jų trūko, todėl dar įdėjau saujelę ).
Sūrį smulkiai sutarkuoti. Miltus sumaišyti su druska, sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir viską gerai tarp pirštų ištrinti kol gausis trupiniai. Tuomet suberti tarkuotą sūrį bei įmušti kiaušinį. Išminkyti tešlą ir suvyniojus į maistinę plėvelę dėti į šaldytuvą bent porai valandų. Aš tešlą gaminu iš vakaro ir pamirštu nakčiai.
Iškočioti plonai ir dėti į formeles arba vieną didelę formą. Užpildyti Jūsų norimu įdaru.


Karamelizuotų svogūnų įdarui reikės:
3 svogūnų,
1 raudonojo svogūno,
2 a.š. rudojo cukraus,
2 v.š. raudonojo vyno acto,
druskos, pipirų,
1 kiaušinio,
3 v.š. grietinės.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti ant silpnos ugnies kol suminkštės ir pradės keisti spalvą. Tuomet įberti rudojo cukraus, palaukti kol jis pradės karamelizuotis. Įpilti raudonojo vyno acto, šiek tiek patroškinti viską. Pabaigai, pagardinti druska ir pipirais.
Šaukštu pripildyti formeles svogūnų mase ir ant jų užpilti po vieną šaukštą plakinio iš kiaušinio ir grietinės.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Valgytojams kažkodėl atrodė, kad viduje ne svogūnai, o pievagrybiai. O man dėl to buvo labai linksma, nes jie vėl neatspėjo ką valgo.


Skanaus.

IMG 6329

IMG 7119