Špinatų pyragas

Kažkada dariau panašų patiekalą, tik tuomet viską susukau į vyniotinį ir vietoj kumpelio naudojau lašišą. O šioms Velykoms dariau tai labiau kaip tortą, pyragą.
Šis užkandis yra labai sotus, ryškaus skonio.

DSCF3358

Biskvitui reikės:
400g šaldytų špinatų,
100g sviesto,
80g miltų,
150ml pieno,
5 kiaušinių,
druskos, pipirų.
Įdarui reikės:
500g tepamo varškės sūrelio,
300g 30proc. grietinės,
2 marinuotų agurkėlių,
150g rūkyto kumpelio,
5 saulėje dž.pomidorų.
Šaldytus špinatus kelias minutes apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Leisti nutekėti visam skysčiui, nes špinatai turi būti kuo sausesni. Puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir juos gerai išmaišyti. Tuomet pamažu supilti pieną gerai viską išmaišant. Atvėsus po vieną įplakti 5 trynius. Suberti nusausintus špinatus, pagardinti druska ir pipirais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Kepti 15-20min 200 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę.
Įdarui naudojau įvairius tepamus sūrius: apie 200g maskarponės, 180g RASA tepamo varškės sūrelio be priedų ir 120g Vilkyškių sūrelio su žolelėmis. Visus sūrius gerai išplakiau su grietine. Į šią masę sudėjau smulkiai pjaustytą kumpelį, agurkėlius ir dž.pomidorus. Dar kartą gerai išmaišiau. Tuomet ant vieno biskvito sudėjau pusę sūrelių masės, užvožiau kitu biskvitu ir sudėjau likusią pusę sūrelio. Per naktį visą šį pyragą laikyti šaldytuve.
Puošiau iš kiaušinio padarytomis pelytėmis, kurias vis taikėsi nugriebti mano mažoji dukrytė.


Skanaus.