Nesaldus lietinių blynų tortas

Šiemet Užgavėnės buvo suneštinės pas mano mamą. Tad nutariau pagaminti kažką truputį kitokio nei gamina visi: kaip ir blynus, bet kitaip. Toks ir gavosi šis improvizuotas lietinių blynų tortas, kurį mielai valgė visa šeima.

P3040002

Lietiniams blynams reikės:
3 kiaušinių,
1 stiklinės miltų,
1 1/2 stiklinės pieno,
2 v.š. aliejaus,
žiupsnelio druskos.
Kiaušinius gerai išplakti su pienu ir įmaišyti miltus, pagardinti druska. Aš dar įdėjau saujelę šaldytų petražolių dėl spalvos. Įpilti aliejaus, kad nereikėtų jo pilti į keptuvę. Iškepusius lietinius palikti atvėsti ir pasiruošti intarpus.

Įdarui reikės:
smulkintos keptos vištienos ( gali būti ir virta krutinėlė ),
morkos,
keletos svogūnų,
2 v.š. lydyto sūrelio,
majonezo,
keptų smulkintų pievagrybių,
ridikėlių, svogūno laiškų - papuošomui.
Naudojau vištienos krūtinėlę, ne maltą, o pjaustytą, nes man skaniau jausti tekstūrą. Ją pagardinau prieskoniais ( mišinys su dž.česnakais, žolelėmis ), įdėjau lydyto sūrelio ir majonezo. Gavosi vientisa tepama masė. Morką apkepinau su svogūnu, pievagrybius apkepiau pagardinusi sojos padažu.
Tuomet prasidėjo sluoskniavimas: lietinis - 1/2 vištienos - lietinis - 1/2 morkų su svogūnais - lietinis - 1/2 pievagrybių - lietinis - 1/2 vištienos - lietinis- majonezas su smulkiai pjaustytais ridikėliais ( šį sluoksnį dariau dėl traškumo ) - lietinis - 1/2 morkų su svogūnais - lietinis - 1/2 pievagrybių - lietinis - majonezas ir papuošimai.
Visą šį tortą gerai paspaudžiau ir palikau sau ramiai tūnoti per naktį šaldytuve.

Skanaus.