Susukta prieskoninė duonelė
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Pirmadienis, 2014 birželio 02 13:25
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2290
Šią duonelę radau savo pamėgtame bloge http://www.neringa-blogas.com/ daug idėjų pasisemiu iš šios kulinarės ir maisto blogerės. Tik žinoma, aš viską truputį pakoreguoju pagal savo skonį.
Reikės:
1 stiklinės kukurūzų miltų,
2 stiklinių kvietinių miltų,
1 stiklinės šilto vandens,
10g šviežių mielių,
1 a.š. druskos,
1 a.š. cukraus,
3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Visus tešlos ingredientus sumaišyti su šiltu vandeniu ir labai gerai išminkyti tešlą. Palikti valandai šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų.
Įdarui reikės:
3 skiltelių česnako,
4 saulėje džiovintų pomidorų,
1 v.š. rozmarino,
1 v.š. džiovinto baziliko,
3 v.š aliejaus ( tinka ir nuo dž.pomidorų ),
truputis druskos ir pipirų.
Pomidorus bei česnaką susmulkinti, sumaišyti su visais ingredientais. Iš tešlos iškočioti apskritimą, ant jo užtepti visą įdarą, supjaustyti maždaug 1,5-2cm storio juostelėmis. Pradedant mažiausia juostele susukti visą tešlą su įdaru į apskritimą. Susuktą duonelę palikti pakilti ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Labai skanu valgant padažyti į Jūsų mėgstamą padažiuką.
Skanaus.