Lašišos pyragas

Senokai norėjau išbandyti filo tešlą ir vis nedrįsdavau jos įsileisti į savo virtuvę. Bet… Smalsumas nugalėjo ir nusprendžiau rizikuoti ir galiu iš karto pasakyti, kad ta rizika pasiteisino su kaupu.

P1120017

Reikės:
450g filo tešlos,
300g lašišos ( aš naudojau silpnai sūdytą ),
2 vnt didesnių porų,
200g cukinijos,
150g fetos,
3 kiaušinių,
pipirų, raudonėlio,
50g fermentinio sūrio,
50g ištirpinto sviesto.
Aš naudojau šaldytą filo tešlą, tad pirmiausia ją atšildžiau. Svarbiausia reikia stebėti, kad tešla nepradėtų džiūti, tad man puikiai pasitarnavo drėgnas ransluoštukas. Kol tešla ilsėjo, pasiruošiau įdarą. Porą supjausčiau vidutinio dydžio griežinėliais, beje, naudojau ir baltąją, ir žaliąją dalį, ir apkepiau jį keptuvėje. Tuomet pridėjau pjaustytos cukinijos. Ją panaudojau iš savo šaldiklio atsargų. Viską patroškinau, kol nugaravo skystis. Atvėsinau. Pridėjau pjaustytos lašišos, patrupintos fetos, imušiau 3 kiaušinius irviską labai gerai permaišiau. Druskos nedėjau, nes nuo lašišos ir fetos man jos užteko. Pridėjau pipirų, raudonėlio. Tuomet i kepimo formą po vieną dėjau filo tešlos lakštus ir juos sutepiau sviestu. Susluoksniavusi sudėjau įdarą ir kraščiukus užlenkiau, kad uždengtų visą lašišos ir porų masę. Ant viršaus užtarkavau fermentinio sūrio ir pašoviau į 180 laipsnių įkaitintą okraitę, kepiau 45min.

Šį pyragą valgėme šiltą, bet jis toks pats skanus ir šaltas. Filo tešla labai gardžiai traška, o purus įdaras tiesiog tirpsta burnoje. Manau, šis pyragas būtų sėkmingas ir naudojant sluoksniuotą bemielę tešlą.

Skanaus.