Kepti avinžirniai

Kartais taip norisi vakare kažkokių ''pagraužukų'', kad net silpna. Bet dar norisi ir kad tai nebūtų labai kaloringa. Kadangi labai mėgstu avinžirnius, nusprendžiau juos paversti puikiu vakariniu užkanduku.

DSCF3747

Reikės:

2 skardinių konservuotų avinžirnių,

3 v.š. aliejaus,

druskos,

mėgstamų prieskonių - aš naudojau rūkytą papriką, maltus pipirus ir tadziki mišinį.

Pradžioje reikėtų perplauti avinžirnius ir nuvarvinti visą perteklinį skystį. Servetėlės pagalba nusausinti likusią drėgmę. Galima naudoti ir pačių išvirtus avinžirnius, tik prieš verdant reikėtų pamirkyti per naktį. Nusausintus avinžirnius suberti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir Jūsų pasirinktais prieskoniais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40min. kol avinžirniai taps traškūs.

Skanaus.